Jobba hos oss

Familjehemskonsulent sökes

Nu förstärker vi vårt team och söker dig som är engagerad, flexibel och lösningsfokuserad. Du har socionomexamen eller motsvarande utbildning och ska ha arbetat inom socialt arbete minst fem år.

Som familjehemskonsulent inom Team Familjehem Småland är dina främsta arbetsuppgifter att stötta, handleda och vägleda familjehem och jourhem med placeringar av varierande problematik och ålder. Du kommer att samverka med bland annat socialtjänst, BUP, habilitering och skola. Vi utgår från Kalmar och våra familjehem finns cirka två timmars resväg från Kalmar.

Vi arbetar utifrån systemteori, salutogent perspektiv och lösningsfokus i handledningssituationerna. Vår verksamhet är HBTQ-certifierad och vi vill att du delar våra värderingar.

Du kommer även att vara med och rekrytera och utreda nya familjehem.  Då arbetet kräver dokumentation och planering krävs datavana samt att du kan uttrycka dig både i skrift och tal.

Du ska ha god förmåga att planera och lägga upp arbetet självständigt.

Krav

Du som söker ska ha en socionomexamen eller motsvarande utbildning. Du ska ha arbetat med socialt arbete minst 5 år med erfarenhet från socialtjänst och familjebehandling.

Körkort: B

I tjänsten ingår beredskap i hemmet cirka var fjärde vecka

Tjänsten är 100%

Vill du veta mer om tjänsten eller om oss är du välkommen att ringa Daisy Lindström tel. 070-091 04 80

Välkommen med din ansökan via mejl till daisy@familjehemsmaland.se vi kallar till intervju fortlöpande.