Aktuellt

PATRIARK

15 november 2018

Daisy och Maria har 2018-11-08 genomgått utbildning i strukturerad professionell riskbedömning vid hedersrelaterat våld enligt PATRIARK.

 

”Ett hem att växa i”

09 oktober 2018

Utbildning för våra familjehem

15 september 2018

Den 15 september hade vi utbildning för våra familjehem. Vi tackar Caroline Järkestig Vasquez och Maria Karlsson för en mycket lärorik och uppskattad dag om att stärka varandra som familjehem och hur vi hjälper våra barn och ungdomar att hantera sitt mående och sina känslor.

Team Familjehem Daisy

09 september 2018

Vi har 2018-09-13 fått tillstånd av Inspektionen för Vård och Omsorg, IVO, att bedriva verksamhet även i Team Familjehem Daisy AB. Team Familjehem Daisys spetskompetens kommer att ligga inom områdena sexuella övergrepp, prostitution, sexuellt självskadebeteende,  hedersrelaterat våld och förtryck samt HBTQ-frågor. Vi kommer som en del i vårt arbete använda oss av hästunderstödd terapi.

Samarbetsavtal

15 juni 2018

Vi har nu ett samarbetsavtal med erfaren handledare som har fil.magister i socialt arbete och som har arbetat professionellt mot hedersrelaterat våld och förtryck i 20 år. Vi kommer få kontinuerlig handledning och utbildning.

GDPR

29 maj 2018

Vi har varit på utbildning om GDPR och nu finns vår Personuppgiftspolicy på vår hemsida.

Mentalisering

04 maj 2018

Nu har vi varit i Stockholm och fått mer kunskap kring Mentaliseringsteorin med Mårten Hammarlund.

Välkommen Caroline!

01 maj 2018

Nu har Caroline börjat hos oss på heltid.

Ny hemsida

27 februari 2018

Nu har vi äntligen lanserat vår nya hemsida!

Daisy nominerad till ”Årets Guldkollega”

30 januari 2018

Vi fick veta den 30 januari 2018 att Daisy har blivit nominerad till Årets kollega med följande motivering:

Daisy får alla omkring sig att känna sig speciella. Med sin värme, sitt skratt, och sin ganska dåliga humor får hon varje arbetskamrat och även varje samarbetspartner att känna sig särskilt utvald som om man vore hennes bästa vän vilket är en fantastisk prestation med tanke på att hon i allmänhet är ganska förvirrad och glömsk.

Hon sjunger gärna ”Här kommer alla känslorna på en och samma gång” och kan förgylla en lång bilresa med sin röst som skär genom märg och ben, men hon gör det med ett leende och vi sjunger gärna med. Hennes lokalsinne har lett oss ut på spännande vägar i Smålands mörka skogar och var vi än hamnar ser Daisy lycklig ut och vi andra skrattar så vi gråter. Det är omöjligt att ha en dålig dag i närheten av henne.

Daisy lyser upp tillvaron i en hård och stundvis hjärtskärande bransch så att vi andra orkar med att göra vårt bästa för barnen.